perjantai 2. marraskuuta 2012

Fetalla maustetut kurkut.

Oletteko katsoneet Tomin keittiössä ohjelmaa Jimiltä sunnuntaisin? Minä katselen koko Jimin kokkiohjelmaputken läpi yleensä, mutta harvoin saan näin suoria ideoita ohjelmista kuin tämä ohje. Tein soveltamalla, mutta luettuani tätä kirjoittaessa alkuperäisen ohjeen, niin ei se kyllä kovin kauas siitä mennyt. Laitoin alkuperäisen ohjeen siis tähän ja sulkuihin sen, mitä tein itse eri tavalla. Erilaisia makuja, kuin joihin olen itse tottunut, mutta todella hyviä kyllä yhdessä. Käytännössä lisäsin aineiden määrääm mutta mausteet olivat samat kuin alkuperäisessä ohjeessä.

Tämä muuten on takuuvarma krapulan poistaja huomattavasti kevyemmin kuin se varsinainen krapularuoka. fetassa on paljon suolaa ja kurkussa nestettä.

Toimii myös todella hyvänä lisäkkeenä tai iltapalana pelkällään.

Fetalla maustetut kurkut.

100 g fetajuustoa (laitoin 200g eli koko paketin)
1 kurkku (laitoin 2,5 kurkkua koska puolikas oli kaapissa)
½ sitruunan kuori sekä mehu
½ dl tilliä (silppusin koko tillipuntin)
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
Murskaa feta haarukan avulla rouheiseksi.
Yhdistä koko setti.
Mausta sitruunakuorella ja mehulla.
Lisää tilli, hunaja ja oliiviöljy ja sekoita hyvin.

Valmista salaattia, todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti