perjantai 26. lokakuuta 2012

Punajuuri-jauhelihapihvit vuohenjuustolla.

En ole oikein koskaan osannut (tai jaksanut) laittaa punajuuresta mitään. Johan siinä ihminen kukistuu kokonaan kun ensin kuorii punajuuret ja sitten raastaa ne. Aikaa menee tuohon pelkästään tuhottomasti ja mikään ruoka ei oikeastaan ole edes aluillaan vielä siinä vaiheessa. Työkaverini H. kuitenkin vihjaisi valmiista punajuurikuutioista. Kaatamalla neste pois ja soseuttamalla niistä saisi hyvän lisäkkeen pihveihin. Entäs jos on vielä laiskempi ja vaan sekoittaa ne mukaan? Sitten pihvit on paistettava uunissa, mutta hyvä niistäkin tuli. Vuohenjuusto taas kuuluu punajuuren kanssa syötäväksi, mutta ei sitä enää töihin lounaalle kannettu, hyviä olivat pihvit ilmankin.

Punajuuri-jauhelihapihvit vuohenjuustolla.

400g jauhelihaa
200g punajuurikuutioita
1dl korppujauhoa
2dl ruokakermaa
1pss ranskalaista sipulikeittoa

Vuohenjuustoa maun mukaan.

1. Sekoita kermaan ranskalainen sipulikeitto ja korppujauhot ja anna turvota
2. Lisää jauheliha ja punajuurikuutiot. Sekoita huolella.
3. Nostele pellille pihvin kokoisiksi paloiksi ja taputtele pihveiksi
4. Paita 225 asteessa noin 15min (tai kunnes jauheliha on kypsää)
5. Siivuta päälle vuohenjuustoa

Herkullista ja melkein vahingossa terveellistä, punajuuret syö melkein huomaamattaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti